Synskorrigering med LASIK-FS lasik

Ring norsk konsulent idag: tel 99710883

LASIK er en forkortelse for Laser-ASsisteret Intrastrolmal in-situ Keratomileusis som innebærer laserkorreksjon av nærsynthet (myopis), langsynthet (hyperopiat) og skjeve hornhinner (astigmatisme).

Med LASIK kan kirurgen korrigere for synsfeil helt opp til nærsynthetsgrad -12 (- 7 hos Medical Travels samarbeidende klinikk), langsynthetsgrad +5 og brytningsfeil (skjeve hornhinner) opp til 6 dioptrier.

Sikker og trygg operasjonsteknologi
Under en LASIK-operasjon blir hornhinnens overflate skåret opp i den ene siden av øyet og foldet opp. Laserstrålen brukes til og fjerne en uhyre liten del av hornhinnevevet, og hornhinneoverflaten blir deretter foldet tilbake og festet. Fjernelsen av en mikroskopisk del av hornhinnen gjør, at krumningen endres – og dermed oppstår den ønskede korreksjon av synet. Selve inngrepet er nøye beregnet utefra et antall oppmålinger av øyet og hornhinnen. En computer tegner deretter et detaljert topografisk bilde til bruk for laseren. Selve lasermaskinen er programmert slik at den kan følge øyets bevegelser nøyaktig, for å unngå feilbehandling hvis øyet beveger seg.

Topp kompetanse og hypermoderne laserteknologi
Vårt mål er å tilby deg en øyeoperasjon under de aller tryggeste forhold. Du skal føle deg minst like trygg som du ville vært under en tilsvarende operasjon her hjemme i Norge – bare til halve prisen. Dr. Lukins Øyeklinikk og Solomatins Øyeklinikk er våre samarbeidende klinikker i Latvia. Klinikkenene har vært etablert i mer enn 20 år og har et stort team av dyktige leger med hypermoderne laserteknologi korrigert synsfeil for mer enn 15 000 latviske og utenlandske pasienter. Øyeklinikkene har referanser, kompetanse og utstyr som kan måle seg med de aller fremste klinikker innen øyekirurgi her hjemme.
Viktig!Ved å bestille reise via Medical Travel er du sikret norske rettigheter. Vi er et norsk firma underlagt norskr lover. Dette er en tryggere løsning enn å bestille direkte av klinikk i utlandet.
Femto lasik 2150 EURO (ca.kr. 21 900)
Lasik 1200 EURO(ca kr. 12 900)
Trans-epi-Lasik 1700 EURO (ca.kr. 18 000)
Linsebytte-aldersbetinget langsynthet 4560 euro(ca kr. 47000)

Overflatebehandling Trans-Epi-Lasik
Overflatebehandling er en metode som vi benytter når man ikke er egnet for lasik fordi hornhinnene er for tynne eller at du nsom kunde ikke ønsker lasik. Overflatebehandling var den første metoden som ble benyttet og het PRK og senere kom noe som het LASEK. Disse metodene er blitt modernisert og heter nå «no touch laser». Dette tilbys av våre klinikker og går under benevnelsen Trans-epi-lasik. Dette er den mest skånsomme metoden under «overflatebehandling». Ved denne metoden trenges litt mer oppfølging i etterkand og derfor må man være i Riga i 4 netter og koster 1700 EURO(ca.kr. 18 000.-) for begge øyne + 4 netter på hotell.

Under halv pris av hva det koster i Norge

En laseroperasjon, utført med det mest moderne LASIK-utstyret, koster ca. kr. 40.000.- i Norge. For tilsvarende operasjon gjennom Medical Travel, betaler du for lasik 1200 EURO (ca.12.900) og FEMTO lasik 2020 EURO(ca.)20 900,- +opphold på hotell! Se priser. Sikkerhet og kvalitet har høyeste prioritet for oss.  I stedet for å måtte reise rett hjem til deg selv, har du legeteamet tilgjengelig også etterpå. Vi vil også at du samtidig skal få en flott tur hvor alt er planlagt. Benytt tiden og få det beste av kultur, god mat og opplevelse mens du er der. Merk at valuta prisene oppgitt i norske kroner vil endre seg etter dagskurs.

Ingen forskuddsbetaling

Vi bestiller forundersøkelse og operasjon for deg den uken det passer deg. Du reiser til vår klinikk i Riga, tar forundersøkelse og betaler med kort for operasjonen etter du er godkjent av legen for operasjon.

Generell informasjon

Reiseplan for Femto lasik i Riga

1. Du får informasjon av norsk konsulent. Vi stiller deg spørsmål for å finne ut at du er riktig kandidat.
2. Du fyller et helseskjema som legen vurderer om du er kandidat.
3. Vi bestiller time på klinikken for undersøkelser og operasjon, samt hotellopphold.
4. Du bestiller flybilletter(Norwegian, Ryanair(Torp)eller Airbaltic)
5. Du reiser til Riga, Latvia(1 time og 20 min fra Oslo)
6. Du tar taxi til hotellet(ca 20 euro)

Reis når du ønsker. Operasjonen er på tirdsager og tordager. Derfor må man ankomme Riga dagen før til forundersøkelser. Etterkontrollen er dagen etter operasjonen.

 

Reiseplan i Riga:
1.dag

 • Fly til Riga.
 • Ta en taxi til hotellet(15 min reise, 20 euro)
 • Forundersøkelse(tar ca. 2 timer). Klinikken ligger ved hotellet du bor på.

2.dag

 • Frokost
 • Operasjon
 • Slappe av

3.dag

 • Frokost
 • Etterkontroll.
 • Du tar en taxi til flyplassen.

Våre samarbeidende klinikk innen øyelaseroperasjoner er Dr. Lukins Øyeklinikk og Dr. Solomatins klinikk  i Riga. Klinikkene har vært etablert i mer enn 20 år og har behandlet mer enn 20 000 latviske og utenlandske pasienter. Øyeklinikkene har referanser, kompetanse og utstyr som kan måle seg med de aller fremste klinikker innen øyekirurgi her hjemme.
Priser: trykk her

Har du synsfeil mindre enn +/- 5 dioptrier er det ikke behov for forundersøkelse i Norge. Du tar undersøkelser på klinikken ved ankomst. Du betaler ingenting før du reiser fra Norge.

Medical Travel har erfaring siden 2004. Vi har hatt samarbeid med klinikker i Tyrkia, Tsjekkia, Litauen og Latvia.

Våre klinikker i Latvia oppfyller våre krav om etikk og profesjonalitet.
Uansett hva du velger hos oss kan du være trygg på kvalitet og oppfølging.
Utstyret er minst like god som det som blir tilbudt i Norge, bare til en rimeligere pris.

Selv om du tar operasjon i utlandet er du beskyttet av klinikkens egen forsikring.
Du er ikke forsikret gjennom Norsk Pasientskade Erstatning-NPE. Klinikkene har egne «malpractice forsikring».

Vår erfaring siden 2004 er at risikoen ved slike operasjoner ikke er større enn om du skulle gjort det i Norge. Flere tusen operasjoner og nordmenn har reist med oss. Vi ser svært skjeldent komplikasjoner. Akutte komplikasjoner som alvorlige infeksjoner har vi aldri sett gjennom våre klinikker. Alle akutte komplikasjoner blir behandlet gjennom det norske helsevesen.
En reoperasjon som trenges, fordi synet ikke har blitt optimalt, skjer i  i mindre enn 5% av tilfellene. Dette er gratis og gjøres ca 6 måneder etter første operasjon

Klinikkene prioriterer pasientsikkerhet svært høyt. Derfor investerer klinikken kontinuerlig i den nyeste teknologien for å sikre nøyaktighet og gode resultater. Selve klinikken har dessuten en virkelig unik design som får pasienten til å føle seg komfortabel og – ikke minst – alltid velkommen!

Les mer om Dr. Lukins Øyeklinikk og ekspertise her!
Les mer om Dr. Solomatins Øyeklinikk og ekspertise her!

LASIK er en forkortelse for Laser-ASsisteret Intrastrolmal in-situ Keratomileusis.

Øyelaseroperasjon for korreksjon av nærsynthet(myopis), langsynthet (hyperopiat) samt skjeve hornhinner (astigmatisme).

LASIK kan korrigere for synsfeil helt opp til nærsynthet -12 (- 7 hos Medical-Travel), langsynthet +5 og brytningsfeil, skjeve hornhinner (astigmatisme)  opp til 6 (dioptrier). Kort fortalt blir hornhinnens overflate skåret opp i den ene siden av øyet og foldet opp.

Laserstrålen brukes til og fjerne en uhyre liten del av hornhinnevevet,  og hornhinneoverflaten blir deretter foldet tilbake og festet. Fjernelsen av en mikroskopisk del av hornhinden gjør,  at krumningen endres – og dermed oppstår den ønskede korreksjon av synet.

Selve inngrepet er nøye beregnet utefra et antall oppmålinger av øyet og hornhinnen – en computer tegner deretter et detaljert topografisk bilde til bruk for laseren.

Selve lasermaskinen er programmert – og kan følge øyets bevegelser, så det ikke blir behandlet feil, hvis øyet beveger seg.

FEMTO eller standard?

Sikkerhet og kvalitet har høyeste prioritet for oss. Ved mindre synsfeil -/+ 5 og som har normal tykkelse på hornhinne er det ingen grunn til å betale for den dyreste metoden. Begge klinikkene følger meget høye etiske retningslinjer. Noen kunder ønsker kun FEMTO fordi de har hørt at dette er det beste. Vi tilbyr selvsagt det en kunde ønsker.

VIKTIG FOR DEG OVER 40!
Dersom du er over 40, vil du kunne komme til å måtte ta et viktig valg: Bør du vurdere monovision – det vil si å gjøre det ene øyet fokusert for nærsyn og det andre for langsyn. Det er mange over 40 år som er tjent med monovision. Dette valget kan du ta stilling til før du reiser, eller i samråd med legen på klinikken. Du vil få god informasjon både ved henvendelse til oss og i samtale med legen under reisen.

Presbyopi
Det er nemlig slik at svært mange av oss etter fylte 40 utvikler det som heter presbyopi. Når man passerer 40 års alder vil et tidligere normaltseende øye få problemer med å fokusere på nært hold. Øyelinsens nærinnstillingsevne (akkommodasjon) har da avtatt så mye at den ikke lenger klarer å bringe leseavstanden i fokus. Dette skyldes en naturlig og uunngåelig endring av øyelinsens elastisitet.

Viktig valg
Som mange andre ting i livet er presbyopi en av de tingene vi ikke kan unngå. Det spiller ingen rolle hvor bra eller dårlig synet ditt er fra før, når du kommer i 40-års alderen vil øynene dine miste evnen til å fokusere på nært hold. Det som er veldig viktig, er at du er bevisst på dette valget og selv tar ansvar for valget og konsekvensene. Du kan se på nærsynthet på to måter: På den ene siden kan du ikke se godt på avstand, på den annen side kan du se ting svært godt på nært hold. Når en person med normalt syn ser på en ting på nært hold, «strekkes» musklene rundt øyet for å tilpasse synet til nærfokus. Når en person med normalt syn ser på avstand, slapper øyemuskulaturen av og linsen er i normal stilling. Når du er nærsynt er linsen og muskulaturen i hvilestilling når du fokuserer på noe som er nærme: Tilpasning er ikke nødvendig. Når vi blir eldre utvider den naturlige linsen seg og mister evnen til tilpasning. Dette er en normal tilstand som kalles presbyopi og som mest forekommer mellom 40-60. Presbyopi kan maskeres av nærsynthet på en slik måte at selv om linsen mister tilpasningsevnen sin, så er synet allerede fokusert på nærsyn naturlig.

Plutselig presbyopi
Når noen gjennomgår kirurgi for å fjerne nærsynthet, forventes det plutselig at linsen skal tilpasse seg. Siden tilpasning ikke har vært et spørsmål før kirurgi, kan det hende at musklene er svake. Stivheten i linsen var ikke en problemstilling tidligere, men nå reduserer stivheten i linsen muligheten til tilpasning fra langsyn til nærsyn. Dette kaller vi for «plutselig presbyopi». Det finnes måter å håndtere dette problemet på.

Alternativ 1: Monovision
Før kirurgi vil du derfor bli bedt om å vurdere monovision som gjør det ene øyet fokusert for nærsyn og det andre for langsyn. Dette anbefaler vi kun om du har testet det på forhånd med linser/briller. Det er nemlig ikke alle som takler dette. Hjernen vil behøve en tilpasningstid, men vil så kombinere begge inntrykkene for å danne et helhetlig bilde. På denne måten aktiveres det ene øyet for lesning og det andre øyet for langsyn.

Alternativ 2: Blandingsmodell
Det neste alternativet du kan bli bedt om å velge er en blandingsmodell, hvor du beholder noe nærsyn, inntil -0,5 dioptri, men hvor du får syn som ikke er fullstendig optimalt (-0,5 dioptri er ikke mye synsavvik), men hvor du allikevel ser veldig godt uten briller. Ved dette alternativet må man av og til bruke avlastningsbriller ved kjøring eller ved tv-titting.

Alternativ 3: Det som flest velger
Det siste alternativet du kan få, er anledning til å velge 100% syn på avstand, noe som innebærer dårligere syn i avstanden 0- 0,5 m, i verste fall inntil 1m. Dette er det mest valgte av våre kunder. Uansett valgt modell er ikke en laserbehandling 100% presis. Klinikken krever at det er en slingringsmonn på +/- 0,5 dioptri.

Lasik ved langsynthet
Mange mennesker oppdager ikke problemet med overlangsynthet før de nærmer seg førtiårsalderen. Selv om overlangsynthet skyldes en arvelig disposisjon, kan barn og unge mennesker med denne synsfeilen vanligvis se godt både på kort og lang avstand, fordi linsen inne i øyet kompenserer for feilene i hornhinnen eller øyeeplet. Med økende alder svekkes okularmusklenes evne til å kompensere. Resultatet er at de fleste overlangsynte mennesker mister evnen til å se klart både på nært hold og på avstand mot slutten av trettiårene eller i begynnelsen av førtiårene. Dermed må de begynne å bruke briller eller andre former for optisk korreksjon. Lasik operasjon brukes nå like mye ved langsynthet som ved nærsynthet. Imidlertid brukes Lasik ved lavere styrker av langsynthet enn nærsynthet; ved nærsynthet kan man korrigere opptil -10/12, ved langsynthet + 6,-dette fordi hornhinnen må omformes i større grad ved langsynthet. Når du opereres for langsynthet og er over 40 år, må du forholde deg til de samme problemstillingene som dersom du opereres for nærsynthet.

VED OPERASJON FOR LANGSYNTHET MÅ DU, DERSOM DU ER OVER 40 ÅR, VÆRE FORBEREDT PÅ Å MÅTTE BEHOLDE EN REST AV NÆRSYN. FOR Å FÅ OPTIMALT RESULTAT, MÅ NEMLIG SYNET DITT OVERKORRIGERES – DU VIL FÅ ET SYN PÅ CA -0,5 dioptri.

-Reise på egen hånd, Wavefront Lasik: 1200 EURO(ca.kr 12.900,-)
-FEMTO lasik  2020 EURO(ca. kr.20900)

 • forundersøkelse, etterkontroll og operasjon inkl. wavefront lasik begge øyne i Riga(Dr. Solomatins).
 • øyedråper til behandling av øynene etter operasjonen

Tillegg:

-2 netter på hotell*** m/frokost.
-enkeltrom/dobbeltrom 100 euro
-dobbeltrom: Ta med en reisepartner uten ekstra kostnad på hotell.

Kontaktskjema

Kontakt oss ang. synskorrigering

Ring norsk konsulent:

+4799710883

Hvem kan opereres med Wavefrontlasik- FEMTO?

Nesten alle former for nærsynthet, langsynthet, skjeve hornhinner og brytningsfeil, kan korrigeres med en øyelaseroperasjon. Det er likevel noen forbehold:

  • Personer fra 18-45 år med synsfeil opptil +5 (langsynt), samt skjeve hornhinner kan bli operert med laser.
  • Personer 18-55 år med synsfeil opp til -10 (nærsynt), samt skjeve hornhinner kan bli operert med laser.
  • Personer med høyt blodtrykk skal undersøkes på forhånd da dette kan være et problem.
  • Aldersbetinget langsynthet kan ikke rettes med laser. Personer over 40 år må regne med å bruke lesebriller også etter operasjonen. Unntaket er hvis man velger monovision. Les mer om monovisjon under generell informasjon under.
  • Kan min synsfeil korrigeres med øyelaseroperasjon? Ta kontakt.

En reise med Medical Travel til Riga